Natuurvoeding

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding bestaat uit producten die niet genetisch gemanipuleerd, bewerkt en/of bespoten zijn. Om deze producten te vinden en te herkennen is vaak lastig. Veel producten hebben een lange weg afgelegd voor ze in de winkel liggen en hebben al een achterstand opgelopen qua hoogte van de voedingsstoffen. Eigenlijk kom je dus aan voedingsstoffen tekort die nodig zijn voor het lichaam om optimaal te functioneren!


Etiketten lezen op producten is ook vaak lastig, want wat wordt hiermee bedoeld? En wat betekent dit voor onze gezondheid?


Daarnaast is het belangrijk dat de producten zo 'basis' mogelijk zijn om zoveel mogelijk verzuring in het lichaam te voorkomen.

Natuurvoeding bij Vita Nora

Tijdens de behandeling wordt er aandacht besteed en informatie verstrekt hoe en welke producten het beste in te zetten zijn om het lichaam zoveel mogelijk in een basische omgeving te krijgen en te houden om klachten voor te kunnen zijn of te verlichten.


Zuur-basen-evenwicht

Stoffen hebben een pH waarde variërend van 1 t/m 14. Daarbij wordt de waarde 7 gezien als neutraal. Een stof is basisch als hij een pH waarde heeft van 7 of hoger. Is de pH waarde lager, dan is hij zuur.

De meeste stoffen in ons lichaam horen niet verzurend te zijn, behalve de maagsappen om het eten te verteren en bacteriën en virussen te doden.


Door onze huidige manier van leven (voeding en leefstijl) kan de zuurgraad van het lichaam verzuurd raken, waardoor de pH graad in ons lichaam uit balans raakt. Dit heeft invloed op onze gezondheid en ons welbevinden.


Bij een te lage pH in ons lichaam kunnen enzymen niet actief worden die nodig zijn voor onze stofwisselingsprocessen. Enzymen zijn zeer gevoelig voor verandering in de pH in ons lichaam.


Door de verzuring die dan in de cellen en ons bloed ontstaat, zal het lichaam proberen deze verzuring uit te scheiden of te neutraliseren. Uitscheiding gaat dan via de nieren, longen, lever en huid. De zuren die achterblijven in het lichaam worden door mineralen geneutraliseerd. De mineralen en zuren tezamen noemen we neutraalzouten welke als slakken worden opgeslagen in ons bindweefsel. Deze slakken samen met een tekort aan mineralen kunnen voor gezondheidsklachten zorgen, zoals vermoeidheid, chronische klachten zoals allergieën, sneller oplopen van blessures of slapeloosheid. Als natuurgeneeskundig therapeut kan u adviseren hoe u met de juiste voeding en aanschaf van de juiste producten deze verzuring kan voorkomen.


De slakken moeten uitgescheiden worden door het lichaam om het lichaam te ontzuren, daar is een stappenplan voor nodig, aangepast aan de klacht die u op dit moment hebt.Zuur-basen-evenwicht bij Vita Nora

In de praktijk wordt eerst een zuur-basen-check formulier ingevuld, aan de hand van de verzuringssymptomen krijgt u advies hoe dit stappenplan er uit gaat zien.


Tevens volgt uitleg over welke producten verzurend werken, welke leefstijl u toe kan gaan passen om uw lichaam in een optimale staat van zuur-basen-evenwicht te brengen en te houden.

Benieuwd? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Praktijk VitaNora

Copyright 2021, Praktijk VitaNora

Contactgegevens


Praktijk VitaNora                 

Stuivenbergheem 73

2907 NH Veenendaal


06-461 53 535

info@vitanora.nl