Over VitaNora

Even voorstellen

Per toeval kwam ik erachter dat mijn passie in de zorg lag. Op mijn twintigste vertrok ik naar Oostenrijk. Ik wilde graag een administratieve baan maar vanwege de taal lukte dat niet. Via een tip kwam ik terecht op de chirurgische afdeling van een ziekenhuis in Salzburg.


Vanaf de eerste dag wist ik het; dit is wat ik wil doen, mensen helpen! Bergsteigen was mijn tweede passie en ik stond heel dicht bij de natuur. Zo leerde ik veel over diverse plantensoorten en kruiden en waar zij voor dienen. Mijn passie voor Natuurgeneeskunde is daardoor verder aangewakkerd en ik wilde hiervan mijn beroep maken….

In 1986 keerde ik terug naar Nederland en heb ik een tijdje als avondhoofd in een verzorgingstehuis gewerkt. Daarna kwam de baan als doktersassistente/functielaborante bij een sportmedische instelling, waar ik 20 jaar ervaring heb opgedaan. Toch miste ik iets.


Vier jaar geleden besloot ik om mijn passie voor natuurvoeding en gezonde levensstijl te volgen en opende ik mijn praktijk VitaNora. In eerste instantie als voedingsdeskundige maar ik kwam er al snel achter dat dit niet breed genoeg was. Ik wilde bij klachten meer aan kunnen bieden dan alleen natuurvoeding. Inmiddels heb ik mijn HBO 3-jarige opleiding als Natuurgeneeskundig Therapeut bij de Zonnevlecht Academie in Apeldoorn afgelsloten, met als aanvulling HBO Medische Kennis en HBO Psychologie bij Con Amore om meer cliënten

met hun hulpvraag te kunnen bereiken....  


Waarom kiezen voor een natuurgeneeskundig therapeut?

Natuurgeneeskunde….

 

Het woord zegt het al; "Een geneeskunde vanuit de natuur die het leven volgens de regels van deze natuur ondersteunt en begeleidt." Als je leeft zonder deze regels druist dit tegen je natuur in. Je kunt niet jezelf zijn en er is geen of minder ruimte voor je gevoelens en intuïtie.  
Natuurgeneeskunde richt zich op de gehele mens, zowel op lichamelijk (blokkades) als op mentaal (disbalans) gebied, want lichaam en geest werken altijd samen. Als je niet goed in je vel zit, uit dit zich vaak in lichamelijke klachten, bijvoorbeeld; rug-, nek- of hoofdpijn, het ontwikkelen van allergieën of verminderde weerstand en weinig of geen energie of slaapproblemen. Soms heb je last van concentratieverlies of een dreigende burn-out en sleep je je de dag door.


"Wat je diep van binnen bezighoudt is iets wat doorwerkt op alle facetten van het mens zijn en daar ben je jezelf vaak niet bewust van."
 

Vaak wordt aan symptoombestrijding gedaan zoals het nemen van medicatie voor de pijn, die voel je dan even niet meer. Maar als het probleem niet is opgelost (blokkades) zullen dezelfde klachten weer terugkomen of verergeren. Vaak ontstaan overgevoeligheden op veel gebieden (zoals gevoelig zijn voor elektrosmog waar je moe van kan worden, hooikoorts, ontstane voedselallergieën, verminderde weerstand of langdurige blessures) en verzuurt het lichaam zodanig dat het lichaam uit balans raakt. Want daar draait het om. Als de geest en het lichaam in balans zijn kun je de hele wereld aan en wordt je minder snel ziek, blessures treden minder snel op en je voelt je gelijk een stuk beter!

 

Een Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut werkt vanuit deze overtuiging door middel van de 5 Natuurgerichte principes. Tijdens het behandeltraject staat de cliënt centraal en zullen deze principes een leidraad zijn. De consulten zijn transparant en bieden alle ruimte voor de eigenheid en natuur van de persoon in kwestie. Samen met de therapeut wordt er gewerkt aan het zelf helend vermogen om zo meer te kunnen gaan leven vanuit de eigen natuur.


Tot slot 

Mocht u interesse hebben en denkt u dat ik iets voor u zou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op. Op deze manier kunnen wij samen kijken wat de hulpvraag is en wat ik voor u kan betekenen.Een liefdevolle groet,
Noortje Roodenburg

 


Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact op met Praktijk VitaNora voor meer informatie

Copyright 2021, Praktijk VitaNora

Contactgegevens


Praktijk VitaNora                 

Stuivenbergheem 73

2907 NH Veenendaal


06-461 53 535

info@vitanora.nl