Schussler Celzouttherapie (Mineraaltherapie)

De Duitse Arts-Homeopaat Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler ontwikkelde de celzouten. Deze natuurlijke geneesmethode berust op het gegeven dat het levende organisme een bepaald aantal minerale stoffen bevat en dat deze stoffen werkzaam zijn.


De therapie berust op het feit dat wanneer cellen ziekelijk veranderd zijn, waardoor de mineraalzouten niet meer goed opgenomen worden, dit tekort aan mineralen aangevuld kunnen worden met celzouttherapie. Tekort in de cel kan ontstaan door te weinig rust te nemen, stress, teveel lawaai, milieufactoren, straling, overbemesting, bewerkte voeding, teveel koffie, junkfood, zoete frisdranken en elektrosmog.


De therapie werkt harmoniserend op lichaam en geest en kan bij elke klacht worden ingezet. Het is geen vervanging van de met de voeding onvoldoende opgenomen minerale zouten, maar heeft een aanvullende en regulerende werking. De therapie is risicovrij en kan bij alle behandelvormen ingezet worden.

Bij VitaNora

De behandeling bestaat uit een consult om vast te stellen welke klacht er is en het uitvoeren van een gezichtsdiagnose. Aan de hand van verschillende gelaatskenmerken kan ik zien waar mogelijk tekorten kunnen zitten.


De celzouten bestaan uit nummer 1 t/m 12. Na het vaststellen van de klacht en de gezichtsdiagnose wordt gekeken welk nummer er kan worden ingezet. Het is ook mogelijk dat er meerdere nummers worden gekozen.

Benieuwd? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Praktijk VitaNora

Copyright 2021, Praktijk VitaNora

Contactgegevens


Praktijk VitaNora                 

Stuivenbergheem 73

2907 NH Veenendaal


06-461 53 535

info@vitanora.nl