Orthomoleculaire voedingsadvies

Orthomoleculaire voeding zorgt ervoor dat het lichaam de juiste hoeveelheden krijgt, zodat het optimaal kan functioneren.


Orthos komt uit het Grieks en betekent: gezond, juist. Moleculair betekent molecuul. 

Deze geneeskunde richt zich op het creƫren van een optimale conditie voor alle cellen in ons lichaam, door gezonde, natuurlijke voeding eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Deze geneeskunde gaat er vanuit dat de huidige dagelijkse voeding niet voldoende voedingsstoffen bevat.

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een absoluut tekort te ontwikkelen gezien het aanbod aan producten die er op de markt worden gebracht, echter een relatief tekort is wel degelijk mogelijk door verkeerde productkeuzes. Als gevolg van een relatief tekort kunnen er vage gezondheidsklachten optreden zoals hoofdpijn, vermoeidheid, het ontwikkelen van allergieƫn, spijsverteringsklachten etc.

Bij VitaNora

Besproken wordt een gezonde keuze te maken qua voedingsproducten en waar eventuele relatieve tekorten zouden kunnen liggen qua vitamines, mineralen en spoorelementen als blijkt dat er sprake is van geen optimale productkeuze in de voeding. De mogelijkheid bestaat doorgestuurd te worden naar een Orthomoleculaire arts welke bloedonderzoek kan verrichten op o.a. vitamines en mineralen. De uitslag wordt dan besproken en de juiste keuze in de producten geadviseerd om het tekort te herstellen.


Daarnaast wordt gevraagd een eetdagboek in te vullen om een goed beeld te krijgen hoe de voeding is opgebouwd.

Benieuwd? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Praktijk VitaNora

Copyright 2021, Praktijk VitaNora

Contactgegevens


Praktijk VitaNora                 

Stuivenbergheem 73

2907 NH Veenendaal


06-461 53 535

info@vitanora.nl